Tràgedia al call. Tàrrega 1348

expo2L’Ajuntament de Tàrrega inagurarà el 19 de març la sala d’exposició permanent “Tragèdia al call. Tàrrega 1348”. Aquesta sala es centra en l’avalot de 1348, l’atac al call jueu de Tàrrega que com a resultat tingué un gran nombre de víctimes.

L’exposició contextualitza la vila medieval al segle XIV mitjançant diferents elements escultòrics que posen de manifest la gran puixança econòmica de Tàrrega durant el primer terç del segle XIV, els cinc apòstols que formaven part de la façana gòtica de l’antiga església de Sta. Maria de l’Alba, una façana que es pot comparar a la de la catedral de Tarragona o Morella.

Aquesta bonança econòmica es veu estroncada al primer terç de segle XIV, moment a partir del qual i per diferents motius, les relacions amb la comunitat jueva que vivia a Tàrrega comencen a ser més tenses, arribant al punt crític amb l’arribada de la Pesta Negra a la vila, l’any 1348, l’any de l’avalot.

En aquesta nova sala s’exposen els materials provinents de dos jaciments medievals jueus: el cementiri de les Roquetes i el jaciment del carrer de la Font 7-9.

S’ofereixen portes obertes a la nova exposició amb visites guiades el dissabte 23 de març a les 11h, 12h, 13h, 18h 19h i 20h i diumenge dia 24 de març a les 11h, les 12h i les 13h. Cal fer reserva, ja sigui per telèfon ( de 9h a 13h) al 973 31 29 60 o bé enviant un correu electrònic

 

Acerca de MCUT2

Museu Comarcal de l'Urgell.
Esta entrada fue publicada en exposicions, visita guiada y etiquetada , , . Guarda el enlace permanente.

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s